LS1 ADX V1.6 to suit Tunercat OBD2 Cable, AVT 852

160 And 8192 Baud Aldl
Posts: 7
Joined: Wed Apr 04, 2018 5:08 pm

Re: LS1 ADX V1.6 to suit Tunercat OBD2 Cable, AVT 852

Postby craign27 » Fri Dec 04, 2020 7:49 am

Forgot to add in above post that at atmosphere SAE gauge is displaying 95 KPA vs GM MAP KPA 106

Posts: 7
Joined: Wed Apr 04, 2018 5:08 pm

Re: LS1 ADX V1.6 to suit Tunercat OBD2 Cable, AVT 852

Postby craign27 » Fri Dec 04, 2020 9:30 am

After some more playing with formulas and calculating what x =
I've tested the following formula for 2 bar (x + 14 ) / 1.33168
I'm not sure how the + 28 was determined for 1 bar setup but guess there must be some science behind it, I therefor halved it for 2 bar setup.
When I know compare GM enhanced values to SAE MAP values i get the following :
MAP sensor input disconnected SAE 10 kpa compared to 10.513 on GM enhanced
MAP sensor vented to atmosphere SAE 95 KP compared to 96.8 on GM enhanced
Full pressure applied to MAP sensor (4.996v) on input 202 kpa on GM enhanced and SAE scale appears locked at max 105 KPA which i'm guessing is looked at this value by the ECU as generic OBD scantools has the same result.
I've compared values to scanmaster ELM and had 10 kpa sensor disconnected and 95 KPA when vented to atmosphere and max's out at 105kpa as above suspicion.
Appears to be close enough ?

Site Admin
User avatar
Posts: 7353
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: LS1 ADX V1.6 to suit Tunercat OBD2 Cable, AVT 852

Postby antus » Sat Dec 05, 2020 3:54 pm

Yeah at that point it can be explained by the resolution in the data, or the resolution in the A/D in the PCM.
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

Posts: 1
Joined: Wed Sep 06, 2017 9:56 am

Re: LS1 ADX V1.6 to suit Tunercat OBD2 Cable, AVT 852

Postby MPEC LLC » Wed Oct 19, 2022 5:10 am

So I've been having a bit of difficulty with gettting this ADX to work with my AVT-852...

What should the configuration/plugins be for the datalogging settings in TunerPro? I've tried several different
combinations of parameters and the best I can get is a connection but no PIDs as it just shows as
data errors on the status bar? (This was with the TunerPro I/O default plugin set to the COM port for the
AVT cable)

I have confirmed the cable and port combo function properly with TunerCAT...
The machine in question is Windows 10 based.

Thanks in advance!

Previous

Return to ALDL, OBDII Logging and Scanning

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest