Setting up Wideband Datalogging Input Video

160 And 8192 Baud Aldl
User avatar
Posts: 4312
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:23 am

Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby The1 » Thu Jun 05, 2014 11:50 pm

Here's me again with my dumb voice, hope you guys enjoy and get something usefull from it. Arh it's late im off.


Posts: 38
Joined: Mon Oct 25, 2010 6:53 pm

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby tav » Thu Jun 05, 2014 11:51 pm

Nice one :D

Posts: 538
Joined: Sun Jun 06, 2010 9:59 am
Location: Perth

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby Dazza92VP » Fri Jun 06, 2014 3:15 am

I thought vlad was volunteering for the next how to vid :D nice work anyway mate :thumbup:

User avatar
Posts: 6632
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:41 pm
Location: Kyneton, Vic

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby vlad01 » Fri Jun 06, 2014 9:37 am

Dazza92VP wrote:I thought vlad was volunteering for the next how to vid :D nice work anyway mate :thumbup:



:shh:
I'm the director of VSH (Vlad's Spec Holden), because HSV were doing it ass about.

User avatar
Posts: 4991
Joined: Sun Mar 01, 2009 2:54 pm
Location: Perth, WA

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby VL400 » Fri Jun 06, 2014 11:49 am

Good video mate :thumbup:


On a side note for those with 11P or 12P you do not need to change the ADX calc, its always left as X/10. There are two scalars you set to match the 0V and 5V AFR points (ie 0V=11AFR and 5V=17AFR if the wideband analog output is setup as discussed in this video), everything else is handled behind the scenes for you.

Posts: 3202
Joined: Mon Aug 02, 2010 6:35 pm

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby Dylan » Fri Jun 06, 2014 12:11 pm

11P is available to the public now??

User avatar
Posts: 10008
Joined: Sat Feb 28, 2009 9:05 pm
Location: Tenambit, NSW

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby Holden202T » Fri Jun 06, 2014 12:19 pm

I think what he is referring to is that's how its setup in both, when its available that is :)

User avatar
Posts: 6632
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:41 pm
Location: Kyneton, Vic

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby vlad01 » Fri Jun 06, 2014 12:38 pm

question about the spartan WB, they state their output is 10AFR @ 0V and 20AFR @ 5V.

I put in those values in 12P, if the sensor is just running in the open air, should it peg out to 20AFR? cos it pegs out to 18.7AFR.

If I saturate the sensor with propane gas, its drops to min of 10AFR which is what I expect.
I'm the director of VSH (Vlad's Spec Holden), because HSV were doing it ass about.

User avatar
Posts: 2572
Joined: Sun Mar 01, 2009 8:59 am
Location: North Coast, NSW

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby Jayme » Fri Jun 06, 2014 12:57 pm

put a multi meter on the wideband output... does it get to 5V in open air?

I would suspect a bad earth on wideband maybe and hte ecu is not seeing the full 5v from the wideband.

Posts: 3202
Joined: Mon Aug 02, 2010 6:35 pm

Re: Setting up Wideband Datalogging Input Video

Postby Dylan » Fri Jun 06, 2014 1:08 pm

My 14.7 kit does the same. Cant remember the reading but around that.
Im about to put the narrow band back in so see how if compares. As I have nothing to check my readings in tuner pro against.

Next

Return to ALDL, OBDII Logging and Scanning

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests