FS: NVRAM PCM Conversion (VS Ecotec, VT V6/V8, VX/VY L67)

Hardware and Software. If you have something to sell, post it here.
User avatar
Posts: 4991
Joined: Sun Mar 01, 2009 2:54 pm
Location: Perth, WA

FS: NVRAM PCM Conversion (VS Ecotec, VT V6/V8, VX/VY L67)

Postby VL400 » Tue Jun 30, 2009 11:27 am

NVRAM PCM Conversion

Ordering Information: See the new for sale thread here: http://pcmhacking.net/forums/viewtopic.php?f=14&t=3617

Posts: 4
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:46 pm

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby dmd_23 » Mon Aug 15, 2011 7:35 pm

hey mate,
never looked inside an ecu, does the old one just unplug and then plug the new one in? or does it have to be soldered?? where do you connect the cable to do tuning, and do you think it is dificult to do? ive never done anything like this really, just a little bit of programming back in year 12, is it easy to pick up?

User avatar
Posts: 4991
Joined: Sun Mar 01, 2009 2:54 pm
Location: Perth, WA

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby VL400 » Mon Aug 15, 2011 7:38 pm

Yeah it plugs inside the PCM, tuning via the connector under your steering column. For VS Ecotec and later its plug and play with no soldering. Have a read of the getting started guide for a quick crash course :thumbup:

Posts: 4
Joined: Mon Aug 15, 2011 5:46 pm

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby dmd_23 » Tue Aug 16, 2011 10:00 am

cheers man, ill read up on it all then get back to you :)

Posts: 2
Joined: Mon Aug 15, 2011 7:17 am

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby teocali76 » Tue Aug 16, 2011 8:09 pm

hi i am after one of these and are you able to put a supercharged v6 tune on it for me and later i will learn how i can tune it as later i want to upgrade from a sc14 to a turbo . i am new to this and if you can give me a full price on all the things i will need so later i can tune it on my laptop then im happy to pay for and buy what is needed cheers

Posts: 2
Joined: Thu Mar 29, 2012 9:33 am

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby Big_red990 » Thu Mar 29, 2012 9:49 am

Hi could you quote me on the conversion for a vs I'll need the chip, data cable and burner to put bins on chip my email address is big_red990@hotmail.com

Posts: 4
Joined: Wed May 30, 2012 10:53 am

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby Trav.vs » Sat Jun 02, 2012 10:31 pm

Hey how is ya, woud it be possible to set up one of these with 2 memcals on it? 1 live tune able for the strip and the other a more normal highway tune?? Cheers mate.

Trav

User avatar
Posts: 4991
Joined: Sun Mar 01, 2009 2:54 pm
Location: Perth, WA

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby VL400 » Sat Jun 02, 2012 11:16 pm

Nah it only supports one bin at a time. For most you dont really need a race and street tune though.

Posts: 4
Joined: Wed May 30, 2012 10:53 am

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby Trav.vs » Sat Jun 02, 2012 11:24 pm

Cheers mate, when iv'e got the cash spare i will get one off you. Will be fun to play round with.

User avatar
Posts: 194
Joined: Tue Jun 30, 2009 10:01 pm

Re: FS: NVRAM PCM Conversion

Postby TTVN » Mon Jul 30, 2012 12:46 am

hey guys
im finally about to setup mine on an ecotec pcm and need the wiring info.
Does anyone have a link
thx rod

Next

Return to For Sale

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest