Kalmaker onto PCM Nvram

Posts: 10
Joined: Wed Jun 27, 2018 11:26 am

Kalmaker onto PCM Nvram

Postby VSRaptor » Tue Sep 11, 2018 9:30 am

Has anyone ever put a Kalmaker W45 tune onto a pcm nvram?
Can the tune on a current memcal be copied to a Nvram and adjustments/calibrations made through tuner pro rt?

Site Admin
User avatar
Posts: 5308
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: Kalmaker onto PCM Nvram

Postby antus » Tue Sep 11, 2018 4:21 pm

You can put it on a pcm nvram, but you will still need to license the pcm with kalmaker to turn the injectors on. IF you have an XDF to match you can tune with tunerpro but due to the huge amount of man hours in creating XDFs only a couple of workshop series have ever had an XDF made and released and W45 is not one of them.

See here the Kalmaker section here for the Kalmaker XDFs: viewtopic.php?f=7&t=5
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

Posts: 2337
Joined: Sun Aug 02, 2009 9:16 pm
Location: Bayside, Melbourne, Victoria

Re: Kalmaker onto PCM Nvram

Postby VX L67 Getrag » Tue Sep 11, 2018 9:03 pm

Your tune is already licensed to 1 particular pcm so you have to used licensed tune file on the pcm only, but as discussed delcowizzid will do it for you.

You will need programmer to write tune direct to nvram as I don't "think" you can flash a kalmaker file over aldl when it has the factory VS file currently on nvram & will most likely corrupt half way through writing & become useless without a programmer!

Anyway you now have most stuff or on the way so the community & delcowizzid"tuner" will get you going from there!

Posts: 10
Joined: Wed Jun 27, 2018 11:26 am

Re: Kalmaker onto PCM Nvram

Postby VSRaptor » Wed Sep 12, 2018 12:32 am

Is there a reason for kalmaker being licensed to a particular pcm? What if the pcm fails?

Site Admin
User avatar
Posts: 5308
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: Kalmaker onto PCM Nvram

Postby antus » Wed Sep 12, 2018 9:45 am

Yeah, $$$. Yes you must write with a programmer. Factory tunes have no write capability, and even so in place OS changes are only supported fot 11P and 12P. That specific task requires an extra level of magic.
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

Return to Other Tuning

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests