11p transmission 4l60e holding gears

General Tuning Questions And Discussions
Posts: 2801
Joined: Thu Apr 09, 2009 12:31 pm

Re: 11p transmission 4l60e holding gears

Postby immortality » Wed Jan 13, 2021 11:14 am

Have you logged the car and captured the moment this issue occurs?

Posts: 214
Joined: Wed May 19, 2010 2:21 pm

Re: 11p transmission 4l60e holding gears

Postby vp304 » Wed Jan 13, 2021 7:02 pm

It happened and then I logged a short drive with it faulted in limp mode. I changed the Tps today with another spare genuine one I had. Will give it another day or 2 of driving and see how I go.

Sometimes it happens every 10km or so other times may go 20 30 km without faulting.

The vr v6 I put the L67 into was driving good before hand and the Tps iac auto Loom and injectors were about only bits of the Loom I didn't extend. Touch at all

I've made other looms and stuff before so I'm 99 per sure it's not a wiring problem.

The vt l67 donor car was a driving car that I drove for a couple of km and it ran shifted ok before I stripped it

Posts: 214
Joined: Wed May 19, 2010 2:21 pm

Re: 11p transmission 4l60e holding gears

Postby vp304 » Wed Jan 13, 2021 10:40 pm

Driving home tonight went into limp mode 2 times in 10km of driving i had to turn of car and restart.
So looks like my tps wasnt the problem. Also yes my tps has that little black spacer thing on the shaft still :)

Ok found a log on my pc from couple of days ago as soon as it went into limp mode i started logging.
By the fault code page looks like i was wrong maybe its tps stuck 19 which im getting ?
At around 1 min 30 in the log i turn the car of and restart and start driving again.

Start of video in limp mode can see around normal driving 25 30% tps auto is holding the gears to around 2800 3000 rpm before changing.
After i turn of the car and restart it goes back to normal and on 25 30% tps auto is changing gears around 2300 2500 rpm say
Attachments
auto problems run car turn off and start come good 2021.xdl
(106.51 KiB) Not downloaded yet

Posts: 214
Joined: Wed May 19, 2010 2:21 pm

Re: 11p transmission 4l60e holding gears

Postby vp304 » Thu Jan 14, 2021 1:10 pm

Will do a tuner pro log from normal to when it faults today on my way to work and update this post with it later today.

Edit drive to work logged whole way not one fault. Lol
Will log again on way home after work.
Tho knoticed Tps stuck fault 19 on? Tho Tps reading looks like its working ok in tuner pro.

Posts: 214
Joined: Wed May 19, 2010 2:21 pm

Re: 11p transmission 4l60e holding gears

Postby vp304 » Thu Jan 14, 2021 10:40 pm

Faulted on way home from work just then and have a log. The last probably 1min of the log is when it faulted on me and shortly after woods i pulled over on side of road to save log
Attachments
thurs 14th auto fault limp mode.xdl
(180.97 KiB) Not downloaded yet

Posts: 214
Joined: Wed May 19, 2010 2:21 pm

Re: 11p transmission 4l60e holding gears

Postby vp304 » Fri Jan 15, 2021 11:05 pm

So as this is still happening. I removed the plug from tps and used my multi meter on ohms and checked the Black / Yellow wire (TPS GROUND WIRE) down to ground / negative while wriggling twisting turning the wiring near the plug area. Nothing looks all ok.
Also tried to use a small prick to push the terminals in plug in a bit more incase was a bad connection.
Made no difference at all still going into limp mode :(

Posts: 214
Joined: Wed May 19, 2010 2:21 pm

Re: 11p transmission 4l60e holding gears

Postby vp304 » Sat Jan 16, 2021 2:30 pm

So old fuel pump is out new Walbro pump and fuel filter fitted. Had to touch up tune and my high boost ve map problems are all gone. Looks like was the old fuel pump running out of flow.
Now just to fix this auto problem

Previous

Return to General Tuning Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests