Copy existing tune to NVRAM?

General Tuning Questions And Discussions
Posts: 2
Joined: Thu Nov 25, 2021 11:54 pm

Copy existing tune to NVRAM?

Postby PappaYeet » Sat Dec 18, 2021 8:57 pm

Hello. I currently have a Mace memcal in my VT L67 but I am swapping it out for an NVRAM. Is there a way I can copy the Mace tune to my new NVRAM so I'm starting off with what already works? I don't have a memcal burner so it would have to be via the ALDL cable if anything.

Thanks.

Site Admin
User avatar
Posts: 7254
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: Copy existing tune to NVRAM?

Postby antus » Sun Dec 19, 2021 8:31 am

It depends whats on there. Read the bin with the delco ose flash tool and then look to identify what it is. If its an enhanced tune from here, which it reasonably likely is someone may be able to put it on the nvram for you, and if the operating system is an exact match to the nvram you might be able to just write the calibration over aldl.
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

User avatar
Posts: 5491
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:38 pm
Location: Wellington NZ

Re: Copy existing tune to NVRAM?

Postby delcowizzid » Mon Jan 10, 2022 12:12 pm

If its an edited stock bin no you can't put it onto an nvram and edit it the code for real-time uploads is not in the stock bin
If Its Got Gas Or Ass Count Me In.if it cant be fixed with a hammer you have an electrical problem

Return to General Tuning Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests