VY V6 ecu flashing... Help???

General Tuning Questions And Discussions
Posts: 7
Joined: Sat Oct 06, 2018 2:59 pm

VY V6 ecu flashing... Help???

Postby motoman100 » Mon Oct 08, 2018 9:42 pm

Hi Guy's
First of all i just want to say thank you for all the great information on this site, i am having trouble with my vy,
it has a 5 speed fitted and a stage 2 mace cam, i have an original ECU/PCM & BCM and i've been trying to work out how to flash the ECU,
i have purchased the envyous customs ALDL Cable with software which has included Tuner Pro V5. If someone is able to help me on this subject that would be unreal thanks \m/ :punk:

User avatar
Posts: 4040
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:23 am

Re: VY V6 ecu flashing... Help???

Postby The1 » Mon Oct 08, 2018 9:44 pm

flashtool with help read and write to the pcm
viewtopic.php?f=3&t=82

Tunerpro is to modify the tune itself. Have a read of the FAQ page, Green button on the bar, any queries post back here or contact the seller.

Posts: 7
Joined: Sat Oct 06, 2018 2:59 pm

Re: VY V6 ecu flashing... Help???

Postby motoman100 » Mon Oct 08, 2018 10:23 pm

Thanks bud, i'll look into it

Posts: 7
Joined: Sat Oct 06, 2018 2:59 pm

Re: VY V6 ecu flashing... Help???

Postby motoman100 » Tue Oct 09, 2018 6:28 am

i have the ose plugin, it was working and connecting the first time, but now it won't connect at all

Site Admin
User avatar
Posts: 5297
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: VY V6 ecu flashing... Help???

Postby antus » Tue Oct 09, 2018 8:11 am

Oseplugin is for ecm or pcm with our nvram realtime hardware and software. Vx and vy flash doesnt use ose plugin and is not real time.
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

Posts: 7
Joined: Sat Oct 06, 2018 2:59 pm

Re: VY V6 ecu flashing... Help???

Postby motoman100 » Tue Oct 09, 2018 4:22 pm

Oh okay, would you happen to know of a way to flash my ecu with any other plugins for tuner pro?

Posts: 149
Joined: Fri Jul 09, 2010 10:01 pm

Re: VY V6 ecu flashing... Help???

Postby 0081 » Tue Oct 09, 2018 9:19 pm

You don't use tuner pro to flash the PCM

You need to use the flash tool

Return to General Tuning Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests