marinized v12 running 2 x 808's

Holden/Delco Tuning. ALDL, OBD 1.5. Circa 1989 to 2004.
User avatar
Posts: 414
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

marinized v12 running 2 x 808's

Postby jenko » Thu Mar 26, 2015 9:11 am

Does anyone know if you can convert a kal2 file to work in kal3
Last edited by jenko on Mon Sep 28, 2015 12:33 pm, edited 1 time in total.

Posts: 2386
Joined: Sun Aug 02, 2009 9:16 pm
Location: Bayside, Melbourne, Victoria

Re: convert kal2 to kal3

Postby VX L67 Getrag » Thu Mar 26, 2015 10:13 am

The easiest way would be to compare the stock kal2 file to the tuned 1 & then copy differences across whether it's in Kalmaker software or an xdf & thru tunerpro!

Posts: 3139
Joined: Mon Aug 02, 2010 6:35 pm

Re: convert kal2 to kal3

Postby Dylan » Thu Mar 26, 2015 6:17 pm

Theres an XDF on here for both SP3 and SP2. Also flash tool can get the bin from the Kalmaker SRAM's. Even SP2 version.
If you can post up the BIN other's might be able to help. Maybe even convert to $12P. Could put your values into a 12P BIN.

Do you have the whole Kalmaker ECU and RT board? What softwrae do you have SP2 or SP3. Or just had it tuned elsewhere and burnt to a memcal?

I have the stock SP3 files here but no SP2. If that helps. The SP2 XDF is the N00 one.

Site Admin
User avatar
Posts: 5607
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: convert kal2 to kal3

Postby antus » Thu Mar 26, 2015 6:24 pm

As above. But your probably better off converting to 12P to avoid licensing issues and security pals. You'll need to stretch any tables which dont straight up fit (eg VE, spark) with something like excel.
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

Posts: 3139
Joined: Mon Aug 02, 2010 6:35 pm

Re: convert kal2 to kal3

Postby Dylan » Thu Mar 26, 2015 6:31 pm

I have a spreadsheet on my laptop done by antus. It has the SP3 sized VE table and converts i to a 12P sized table. Works a treat.
Ive used it for doing some of the old VN based tunes. Only need to make up a couple of rows yourself with them.

If you can post your BIN up I would be glad to look at helping, Im sure others would as well.

User avatar
Posts: 414
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: convert kal2 to kal3

Postby jenko » Fri Mar 27, 2015 3:44 am

I have both sp2 and sp3 I don't use the sp2 anymore because the realtime link was always a bit hit and miss when swapping between ecu's on the v12(1 ecu per bank) where as the sp3 is much better .anyway have uploaded file thanks for the help
Attachments
Jagv.n00
(16 KiB) Downloaded 86 times

Posts: 3139
Joined: Mon Aug 02, 2010 6:35 pm

Re: convert kal2 to kal3

Postby Dylan » Fri Mar 27, 2015 4:52 am

Would you be interested in going to 12P? If you can work Kalmaker you can work Tuner Pro easy.
I once had SP3 and hated it after going to 12P and TP5.
You can re burn the Kslmaker SRAM with 12P and use that ecu and real time board.

User avatar
Posts: 414
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: convert kal2 to kal3

Postby jenko » Fri Mar 27, 2015 7:15 am

would be interested What else is needed

Posts: 2386
Joined: Sun Aug 02, 2009 9:16 pm
Location: Bayside, Melbourne, Victoria

Re: convert kal2 to kal3

Postby VX L67 Getrag » Fri Mar 27, 2015 8:30 am

It looks like it lines up closest with this & there isn't much to port across whichever way you decide to go!

1 vote for $12p though :thumbup:
Attachments
Atjr.n00
(16 KiB) Downloaded 94 times

User avatar
Posts: 414
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: convert kal2 to kal3

Postby jenko » Fri Mar 27, 2015 11:48 am

thanks I shall consider the 12p

Next

Return to Holden ALDL ECUs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests