marinized v12 running 2 x 808's

Holden/Delco Tuning. ALDL, OBD 1.5. Circa 1989 to 2004.
Site Admin
User avatar
Posts: 5659
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby antus » Wed Jan 03, 2018 6:18 pm

Theres something screwy with that adx. I knew you said monitors were broken so I went to dash view first and the guages were not present, but the text was ok at the bottom. I then went to monitors and the data was shown, but I scrolled to the right and tunerpro crashed.

So I restarted it and saved pj.adx as pj2.adx. Then restarted tunerpro to fix any in memory corruption. Now its stable but there are no dash gauges. So definately re-saving the adx fixed the buffer overflow part but doing that without loosing something may be difficult. Ive attached pj2... which you can use to see the monitors. Maybe you can put the guages back in this copy. Or revert to a previous copy of the adx if you have one before it got messed up.
Attachments
pj2.adx
(77.34 KiB) Downloaded 48 times
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

User avatar
Posts: 423
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby jenko » Wed Jan 03, 2018 8:17 pm

tried pj2 adx to no avail but it is a version of 1bar petrol with ve adx, so tried that still no good .seeing all data but no data in monitor view .
It is the sane for all previous logs as well .
I think I shall try A full uninstall and reinstall.

User avatar
Posts: 423
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby jenko » Wed Jan 03, 2018 8:41 pm

well reinstall didn't help completely stumped

User avatar
Posts: 423
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby jenko » Wed Jan 03, 2018 8:45 pm

and now after days it s mysteriously working normally
Thanks for help Antus
wish I could enlighten everyone on what the problem was

User avatar
Posts: 423
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby jenko » Sun Jun 03, 2018 9:26 am

hooked up laptop to adjust idle mixtures ,ecu logged and showed data fine but I could not upload changes emulation was on ,could not even reload bin to ecu .
any ideas ?

Site Admin
User avatar
Posts: 5659
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby antus » Mon Jun 04, 2018 12:34 pm

I assume the RW jumper is set, so possibly is an electrical issue in one of the PCMs? Maybe one of the write line cables has fallen off or shorted? If oseplugin 2 does not get the OK response from both ECMs it'll report error back to TP so a single electrical fault in one of them would cause this.
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

User avatar
Posts: 423
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby jenko » Mon Jun 04, 2018 1:15 pm

Thanks Antus ,shall check write line cables (RW jumpers are set)

User avatar
Posts: 423
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby jenko » Mon Jun 11, 2018 2:10 pm

all ok was linked to one incorrect port was actually virtual port for another scan tool
fixed by uninstalling all com ports and starting again with two fresh com ports

User avatar
Posts: 423
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby jenko » Sat Feb 23, 2019 1:20 pm

currently I am running this in tank fuel pump with the pressure reg removed but one on the fuel rail.

https://www.ebay.com.au/itm/Goss-Fuel-Pump-Module-GE159-Fits-HSV-GTS-VT-5-7-V8-VX-5-7-V8/273656860618?hash=item3fb7384fca:g:FPoAAOSwuQhcPNjK:rk:7:pf:0

I am thinking of running a Bosch 044 as I don't think the Goss pump cuts it .
Looking for advice as whether to leave Goss pump in tank as a lift pump or to remove it and let the Bosch 044 do all the work ?
And how much amps they would draw at 3.0 bar?

User avatar
Posts: 9674
Joined: Sat Feb 28, 2009 9:05 pm
Location: Tenambit, NSW

Re: marinized v12 running 2 x 808's

Postby Holden202T » Sun Feb 24, 2019 10:33 am

id leave it if your going to feed into a surge tank, otherwise no.

PreviousNext

Return to Holden ALDL ECUs

Who is online

Users browsing this forum: yoda69 and 3 guests