Vt V6 no injector pulse has spark

Holden/Delco Tuning. ALDL, OBD 1.5. Circa 1989 to 2004.
User avatar
Posts: 5034
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:38 pm
Location: Wellington NZ

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby delcowizzid » Mon Jul 22, 2019 5:35 pm

Now days they can last 5 minutes and it's a pain in the area when you are trying to diagnose a no start issue and it's a brand new part failure
If Its Got Gas Or Ass Count Me In.if it cant be fixed with a hammer you have an electrical problem

User avatar
Posts: 2083
Joined: Fri Mar 14, 2014 8:37 pm
Location: Bacchus Marsh, Vic

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby Gareth » Mon Jul 22, 2019 7:12 pm

Don’t have those issues with genuine
According to chemistry, alcohol is a solution...

Posts: 20
Joined: Sun Jun 30, 2019 11:33 am

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby series8rx7 » Tue Jul 23, 2019 9:58 pm

How do I know it’s genuine?

User avatar
Posts: 2083
Joined: Fri Mar 14, 2014 8:37 pm
Location: Bacchus Marsh, Vic

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby Gareth » Wed Jul 24, 2019 7:09 am

Buy only from a reputable source, I went through the same with widebands, I only buy direct from Bosch now...
According to chemistry, alcohol is a solution...

Posts: 356
Joined: Thu May 03, 2012 10:50 pm
Location: Castlemaine, Vic

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby pman92 » Thu Jul 25, 2019 9:46 pm

I had a faulty CAS out of the box. I have the oscilloscope traces somewhere.

Someone else fitted it, and it went from a no start to a fire and backfire and cough and fart situation.
They replaced everything from DFI to injectors to ECU thinking the CAS was new so it must be OK
VR-VY Holden BCM Simulator: LINK
Ford Smartlock Bypass Module: LINK

Posts: 20
Joined: Sun Jun 30, 2019 11:33 am

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby series8rx7 » Fri Jul 26, 2019 2:41 pm

Update - replaced CAS and she starts. The one in there that has only done 1000kms was genuine as well. Anyway new DFI and CAS hopefully this will last time time.


Thanks to all that helped.

Posts: 20
Joined: Sun Jun 30, 2019 11:33 am

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby series8rx7 » Sat Aug 31, 2019 1:01 pm

Ok so I was wrong still has a no start issue only when hot.
Here’s a riddle for those technical. If started it will not stop and runs fine no mater how long. But the moment I turn it off if hot enough will not start again.
Another clue the positive main harness wire terminal at the battery when it fails is too hot to touch so that is an issue that also needs solving. Not sure if or how they are related but??

Posts: 2595
Joined: Thu Apr 09, 2009 12:31 pm

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby immortality » Sat Aug 31, 2019 1:49 pm

I'd be fixing the hot wire issue before you have nothing left to fix...

Posts: 20
Joined: Sun Jun 30, 2019 11:33 am

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby series8rx7 » Sat Aug 31, 2019 2:48 pm

Hahaha yeah the car isn’t moving until the hot wire is sorted.

Posts: 20
Joined: Sun Jun 30, 2019 11:33 am

Re: Vt V6 no injector pulse has spark

Postby series8rx7 » Sun Sep 01, 2019 3:33 pm

Update.

Maybe positive lead was quite hot cause battery was low and charging? Still need to look into this one but no voltage drop to alternator or main fuse power.

But I have a 770mV voltage drop from the Batt positive to the sensor voltage output on the DFI. And then when car is running is 1.1 volts. Does anyone know if this normal? DFI input voltage has no drop.

Previous

Return to Holden ALDL ECUs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests