How to run a 4L60E?

Holden/Delco Tuning. ALDL, OBD 1.5. Circa 1989 to 2004.
User avatar
antus
Site Admin
Posts: 8289
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm
cars: TX Gemini 2L Twincam
TX Gemini SR20 18psi
Datsun 1200 Ute
Subaru Blitzen '06 EZ30 4th gen, 3.0R Spec B
Contact:

Re: How to run a 4L60E?

Post by antus »

Ive been looking for some VY logs in an old thread that should be good to compare. This is a good thread: viewtopic.php?f=10&t=2820

This post mentions the quad 1 and 2 faults, viewtopic.php?f=10&t=2820&hilit=vy+log&start=10#p31334 so I think they are normal.

So I used yoda adx from here viewtopic.php?f=10&t=725 with the log here: viewtopic.php?f=10&t=2820&hilit=vy+log&start=10#p31199 and did a bit of reading.

It seems the computer does not display the gear, only the position of the gear selector. Maybe there is a problem with your selector? In the thread here viewtopic.php?f=10&t=2820&hilit=vy+log&start=10#p31193 you are told the gear ratios which define each gear. To see gear you'd need to connect VSS and then use the gear ratio to see what gear is delivered by the trans. The log when you turn on gear ratio shows that you always see D4 in drive as that is the position of the stick, regardless of the actual gear the 4L60e has selected at the time.
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: http://pcmhacking.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=1396
User avatar
charlay86
Posts: 584
Joined: Thu Sep 17, 2009 2:00 pm
cars: VT S1 SS (L67)
Location: Perth, WA

Re: How to run a 4L60E?

Post by charlay86 »

They changed (at least one of) the quad driver ICs (U15 in VT, seems to be an allegro UDN2559) in the VY PCM so the fault input doesn't work the same as the earlier units.
h4x0r
Posts: 83
Joined: Tue May 17, 2016 11:01 pm

Re: How to run a 4L60E?

Post by h4x0r »

Found the problem. There is a 6 pin connector that has A1, D1, Injectors and a Pink/Blue wire that needs to be connected to 12V for the automatic to power all the solenoids. As soon as I gave it power the DTC codes dissapeared. Its shifting automatically now. Also found out the VSS speed sensor also needs to be connected otherwise it wont shift automatically.
auto-12v.jpg
auto-12v.jpg (100.84 KiB) Viewed 2526 times
Post Reply