Kalmaker

Converting To Delco ECU From Carby Or Other Injection Systems
User avatar
Posts: 395
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: Kalmaker

Postby jenko » Tue Nov 06, 2018 7:14 am

No you have to use lpt port and be running in true dos so you need win 98 or earlier will not work wth xp or later and also not with usb

Site Admin
User avatar
Posts: 5308
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:34 pm

Re: Kalmaker

Postby antus » Tue Nov 06, 2018 11:31 am

Yep, kalmaker was never upgraded to windows, and talks directly to the old lpt and com chips from the old dos generation of computers. It also to the 286 interupt timer and programs the pc hardware directly to get 8192 baud. This is why it is not compatible with windows, where this level of hardware access, and access without windows drivers are not available. For its time, it was quite advanced and was one of the then new generation of apps to use protected mode, which is what the WATCOM C Dos4gw dos extender is, which you see for a moment when you first run kalmaker.

Random links, though not terribly interesting.... (lol and even im saying that this time)...

https://en.wikipedia.org/wiki/16550_UART
https://en.wikipedia.org/wiki/Intel_80286
https://en.wikipedia.org/wiki/DOS/4G
https://en.wikipedia.org/wiki/Watcom_C/C%2B%2B
Have you read the FAQ? For lots of information and links to significant threads see here: viewtopic.php?f=7&t=1396

Posts: 2337
Joined: Sun Aug 02, 2009 9:16 pm
Location: Bayside, Melbourne, Victoria

Re: Kalmaker

Postby VX L67 Getrag » Thu Nov 08, 2018 8:27 am

This is frustrating me now I've uninstalled all USB programs/drivers, unchecked use fifo & made sure use baud rate 9600 & still can't get it to link in win98 but I can in dos, but I need to run programs in win98 so dos is no good to use!

User avatar
Posts: 395
Joined: Wed Jan 29, 2014 3:43 pm
Location: Pine mountain .vic

Re: Kalmaker

Postby jenko » Thu Nov 08, 2018 10:41 am

you can run it in the win 98 dos shell

Posts: 2337
Joined: Sun Aug 02, 2009 9:16 pm
Location: Bayside, Melbourne, Victoria

Re: Kalmaker

Postby VX L67 Getrag » Thu Nov 08, 2018 4:52 pm

So if I run programs in win98 then choose kal3.exe to run in dos it shuts background program I use to log with wideband to shut down so that's not going to work for me either.

User avatar
Posts: 4606
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:38 pm
Location: Wellington NZ

Re: Kalmaker

Postby delcowizzid » Thu Nov 08, 2018 7:07 pm

Make an adx and log with tunerpro
If Its Got Gas Or Ass Count Me In.if it cant be fixed with a hammer you have an electrical problem

Posts: 2337
Joined: Sun Aug 02, 2009 9:16 pm
Location: Bayside, Melbourne, Victoria

Re: Kalmaker

Postby VX L67 Getrag » Thu Nov 08, 2018 8:30 pm

LMAO I already have but have doubts my calls & setup is right so I wanted to confirm with actual kalmaker info as I know back in the day once set close with my own car it showed what was expected with tunerpro & wideband so to see them side by side would be ideal!

Posts: 2337
Joined: Sun Aug 02, 2009 9:16 pm
Location: Bayside, Melbourne, Victoria

Re: Kalmaker

Postby VX L67 Getrag » Fri Nov 09, 2018 8:56 pm

I've also been told that if you go to the com port settings for the rs232 in device manager & turn fifo off then on it may help too as it clears the buffer, does this sound right?

Previous

Return to Delco ECU Conversions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests