vt 5.0 pcm nvram

Holden/Delco Tuning. ALDL, OBD 1.5. Circa 1989 to 2004.
User avatar
Posts: 12
Joined: Fri May 01, 2020 9:02 pm
Location: mildura

vt 5.0 pcm nvram

Postby Diwell22 » Wed May 27, 2020 4:39 pm

alright guys, i have just put a vt 5.0 in a vk i have a nvram and aldl from this site. ive downloaded tunerpro rt and followed the installation as described on this site also. i can get tunerpro rt to read the original memcal fine but soon as I plug the nvram in and change the settings to allow for it tunerpro rt just flat out doesn't read it. is there something Im missing? been stuck for a couple of days now with no progress..... it did connect hardware once but the battery fell out of my laptop (face palm) but knowing what I know now Im kinda thinking it wasnt actually conectected and maybe just a glitch because now it does nothing when trying to connect hardware or DA conection PLEASE HELP!!!!!

User avatar
Posts: 5267
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:38 pm
Location: Wellington NZ

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby delcowizzid » Thu May 28, 2020 12:26 am

What software did you get the nvram loaded with when you bought it was it sent setup for vt v8.
If Its Got Gas Or Ass Count Me In.if it cant be fixed with a hammer you have an electrical problem

User avatar
Posts: 12
Joined: Fri May 01, 2020 9:02 pm
Location: mildura

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby Diwell22 » Thu May 28, 2020 11:00 am

Yeah when I got it through Gareth he loaded it with the vt software. Is there a way of Telling?

User avatar
Posts: 9984
Joined: Sat Feb 28, 2009 9:05 pm
Location: Tenambit, NSW

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby Holden202T » Thu May 28, 2020 11:33 am

use the OSE flashtool to connect to it, that should be able to ID what program is on it.

User avatar
Posts: 12
Joined: Fri May 01, 2020 9:02 pm
Location: mildura

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby Diwell22 » Thu May 28, 2020 11:40 am

Through the vehicle pcm? It doesn’t pick it it up at all? It will read the memcal fine but when I swap to the nvram (after changing the settings as described) it just comes up with OSEplugin connection problem

User avatar
Posts: 5267
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:38 pm
Location: Wellington NZ

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby delcowizzid » Thu May 28, 2020 11:48 am

Flick the rs232 echo setting in the plugin
If Its Got Gas Or Ass Count Me In.if it cant be fixed with a hammer you have an electrical problem

User avatar
Posts: 12
Joined: Fri May 01, 2020 9:02 pm
Location: mildura

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby Diwell22 » Thu May 28, 2020 12:07 pm

i have tried that. have gone through the settings 100 differant ways on 2 seperate laptops.

User avatar
Posts: 12
Joined: Fri May 01, 2020 9:02 pm
Location: mildura

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby Diwell22 » Thu May 28, 2020 2:29 pm

should the engine run with the nvram in straight out the bag? i have just managed to get the engine to run with the memcal for about 2 seconds then im assuming vats are kicking in and killing it. but plug the nvram in and it has nothing doesn't even attempt to fire

User avatar
Posts: 5267
Joined: Sat Feb 28, 2009 8:38 pm
Location: Wellington NZ

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby delcowizzid » Thu May 28, 2020 6:43 pm

You have to fully power off the ecu unplug the battery swap the nvram in then put the battery back on. It sounds like the nvram might be corrupted though
If Its Got Gas Or Ass Count Me In.if it cant be fixed with a hammer you have an electrical problem

User avatar
Posts: 12
Joined: Fri May 01, 2020 9:02 pm
Location: mildura

Re: vt 5.0 pcm nvram

Postby Diwell22 » Thu May 28, 2020 7:20 pm

Ok I’ll suss that out first thing tomorrow. Where do I go from here if the nvram is corrupt?

Next

Return to Holden ALDL ECUs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests