Couldnt really find a section for this..

A place For General Chit Chat Etc
Posts: 105
Joined: Tue Jul 06, 2010 2:04 pm

Couldnt really find a section for this..

Postby Streetholden » Wed Jul 13, 2011 9:09 pm

This is a HI level BCM from a VS Commodore V6. To access this chip i would need to unsolder it wouldnt I? I would also need some sort of nifty program and reader too.
The only reason to do this is simply to change the KMs on my level 3 dash. Or would i have better luck with a tech 1/2 to do that?
Image

User avatar
Posts: 9569
Joined: Sat Feb 28, 2009 9:05 pm
Location: Tenambit, NSW

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby Holden202T » Wed Jul 13, 2011 9:15 pm

umm isn't the km's in the dash cluster not the bcm ?

Posts: 105
Joined: Tue Jul 06, 2010 2:04 pm

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby Streetholden » Wed Jul 13, 2011 9:19 pm

Thats what i thought. Iv been told more its in the BCM then its in the dash. Ill find out in a few days i guess when i change the BCM in another car.

User avatar
Posts: 4986
Joined: Sun Mar 01, 2009 2:54 pm
Location: Perth, WA

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby VL400 » Wed Jul 13, 2011 9:19 pm

The Kms are stored in the instrument cluster :)

Posts: 105
Joined: Tue Jul 06, 2010 2:04 pm

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby Streetholden » Wed Jul 13, 2011 9:23 pm

God damn it. So tech 2 it is then. Cheers guys.

Going for 3rd edit now.. I have the ALDL cable, no software. Is there something i can use for that? As i know tuner pro only does the memcals :/

User avatar
Posts: 4079
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:23 am

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby The1 » Wed Jul 13, 2011 9:32 pm

scantools wont help on vs either as cluster isn't on the bus, unlike other models. It's stored on the chip on the circuit inside the 3 trip window display.

Posts: 105
Joined: Tue Jul 06, 2010 2:04 pm

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby Streetholden » Wed Jul 13, 2011 9:35 pm

This is interesting, because what i know is now just been prove wrong. Its got me curious how they do it, as their are shops that do it and holden can as well. But they require your old cluster. Well mine broke and for shits and giggles its constantly on 000000kms. By broke i mean the 100m cog snapped a tooth. As i thought it was just your little one, the common problem.

User avatar
Posts: 4079
Joined: Mon Jan 04, 2010 10:23 am

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby The1 » Wed Jul 13, 2011 9:43 pm

not sure, i know there was a thread here or somewhere else of someone with a trigger device, basicly hook it up, simulate a vss at super speed to wind the numbers over, not sure how they went with that.

Posts: 105
Joined: Tue Jul 06, 2010 2:04 pm

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby Streetholden » Wed Jul 13, 2011 9:44 pm

Might have a look, ill try anything untill it breaks. Prime example would be my plenum idea.

Posts: 105
Joined: Tue Jul 06, 2010 2:04 pm

Re: Couldnt really find a section for this..

Postby Streetholden » Wed Jul 13, 2011 10:17 pm

Couldnt find this thread. Come to the conclusion, after reading some of doc bobs posts, that you need a VDO tool. I have found many for other makes and models. But never a holden. Would there me a similar car that is like the holden?

After some contemplation the dash is apart again. I have come to the conclusion that i either need to wire something up to the forth plug or remove the chip, thus needing a reader and translator. At this point im all out of ideas and its bed time.

Next

Return to Off Topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests