FG PCM Cloning

Ford information and tools can be found here
Posts: 50
Joined: Fri Aug 25, 2017 5:28 pm
Location: Adelaide

FG PCM Cloning

Postby julespatch » Sat Jul 11, 2020 8:23 pm

Hey guys
My IDS licence isn't working at the moment and I need to clone an FG PCM.
I've tried H.P, didnt work. Even tried turning security off until I get IDS back up and running which I have done on another earlier one, no good again.
I asked mr PCMflash if his tool does it but he said it doesn't support cloning.
I just need this bitch to run!!

Any help is appreciated. Comes up as a Spanish Oak ECU.

Posts: 2
Joined: Mon Jan 21, 2019 10:35 am

Re: FG PCM Cloning

Postby Whiteford » Sun Jul 26, 2020 12:35 pm

PCMTec is the software you want to use

User avatar
Posts: 134
Joined: Wed Jun 08, 2016 8:56 pm
Location: Brisbane QLD

Re: FG PCM Cloning

Postby 80gus » Mon Jul 27, 2020 5:40 pm

series 1 or series 2?

Posts: 2506
Joined: Sun Aug 02, 2009 9:16 pm
Location: Bayside, Melbourne, Victoria

Re: FG PCM Cloning

Postby VX L67 Getrag » Mon Jul 27, 2020 7:52 pm

I vaguely remember the older versions of HPT do a full clone, which they stopped in later versions maybe?

Posts: 50
Joined: Fri Aug 25, 2017 5:28 pm
Location: Adelaide

Re: FG PCM Cloning

Postby julespatch » Mon Jul 27, 2020 8:18 pm

thanks dudes. found a VM version of IDS that spits the outcode out.. back in business!!!!!

Return to Ford ECUs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest